diumenge, 6 d’octubre del 2013

Horta de Sant Joan celebra la novena festa de 'La Dolça Tardor', dedicada al mostillo

 Horta de Sant Joan ha celebrat avui la novena edició de la "La Dolça Tardor. Festa del Mostillo i Productes d'Artesania", una mostra de productes d'elaboració artesana que ha retut homenatge a les tradicions i els costums de la terra i on s'ha pogut trobar el bo i millor dels productes que la tardor ofereix.



El certamen ha comptat amb més de 50 parades d'exposició i venda, i ha  promocionat majoritàriament els dolços típics de la zona. El principal protagonista de la celebració ha sigut el mostillo, unes postres tradicionals, d'elaboració artesana, a base most de raïm, que en aquesta ocasió han sigut elaborades per l'Associació de Dones "Col·lectiu de Dones Bàrbara" i distribuïdes entre el públic a l'estand de l'entitat situat a la plaça de l'Església.



La Dolça Tardor ha tingut lloc matí i tarda als principals carrers i places del Nucli Antic d'Horta de Sant Joan, concretament en l'àrea compresa entre la plaça de l'Església, la plaça de Sant Salvador, el carrer de Santa Anna i el carrer de Picasso.

Els organitzadors municipals s'han mostrat satisfets per la resposta aconseguida per part dels expositors i el públic, i consideren que amb la celebració d'aquesta novena edició el certamen es pot considerar com a plenament consolidat dins del calendari festiu d'Horta de Sant Joan.



La pogramació dels actes s'ha iniciat amb la inauguració a càrrec d'Àngel Vilamajó Farré, autor del llibre El Cor d'Horta, i benedicció de la festa pel mossèn de la Parròquia. Posteriorment, l'alcalde de la població José Antolí i la regidora Soraia Roig han fet entrega d'uns guardons a un grup de xiquets de la població.



Durant tot el dia s'ha pogut gaudir dels dolços més tradicionals de la terra i dels productes d'artesania oferts pels firaires i les entitats presents al recinte. S'ha celebrat també un taller per als més petits a càrrec de l'Associació de Joves "Passeu-me la bóta". A la tarda hi ha hagut una ballada de la jota d'Horta i d'altres poblacions veïnes, el sorteig d'un lot de productes d'artesania i un berenar popular. 

I per acabar esta passejada per la gastronomia d'Horta deixem aquí penjada la recepta del mostillo extreta de La Gastroteca:

http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-receptes/mostillo/

Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder