diumenge, 6 d’octubre del 2013

Salvador Miralles, 38 anys al capdavant d'un dels restaurants més prestigiosos de la comarca, destaca la qualitat del corder i dels productes de la Terra Alta


Entre els assistents a "La Dolça Tardor. Festa del Mostillo i Productes d'Artesania" d'Horta de Sant Joan hi havia Salvador Miralles, del Restaurant Miralles, tota una institució en el panorama gastronòmic local. Amb Salvador hem pogut parlar una estona de la Festa del Mostillo i de les V Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, ja que can Miralles és un dels restaurants que hi participa des de la primera edició.

Per al restaurador hortalà, festes com aquesta contrubueixen a donar a conèixer els productes tradicionals de la localitat i de la comarca de la Terra Alta, que en la seua opinió tenen "una excel·lent qualitat". Salvador Miralles considera que el vi, l'oli, els dolços, la carn i la resta de productes agroalimentaris de la Terra Alta tenen un inqüestionable segell de la qualitat per sobre de tot. I posa per exemple el corder que se serveix aquests dies en una vintena de restaurants amb motiu de les V Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta. "És un corder que pastura al camp, que menja herba i herbes aromàtiques, que fa exercici... i això es trasllada a la carn, que té un sabor característic". A més d'això, Salvador Miralles apunta un altre fet que contribueix a la qualitat del corder terraltí: el fet que "en el moment del sacrifici, el corder triga uns pocs minuts d'anar del camp a l'escorxador, amb la qual cosa s'eviten els problemes derivats del transport, com ara els nervis i l'estrès".

Restaurant Miralles (Horta de Sant Joan, tel. 977 43 55 55) ofereix en aquestes V Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta un menú a cavall de la tradició i la innovació. El plat principal del menú és el bombó de costelletes de corder amb samfaina, amb un preu de 25 euros per comensal. Salvador Miralles explica que la seua proposta combina la qualitat i la garantia dels productes de qualitat de la contrada amb un toc de modernitat i d'innovació que aporten les noves generacions de la família, que cada cop prenen més protagonisme en els fogons d'aquest prestigiós restaurant amb 38 anys de trajectòria.

La cuina de Miralles, durant tot l'any, és garantia de qualitat, varietat i de bon servei. Basada en productes del terreny, quilòmetre zero, de la seua carta destaca el crestó, les costelletes de cabrit arrebossades, el cabridet al forn, el xoriç de cabra, el formatge de cabra i la cuina del bolet.

Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder