dimarts, 23 de setembre del 2014

Ca la Guaria, de Caseres, el bo i millor de la cuina d'interior

A la població de Caseres, una petita població que es troba situada a la línia que delimita Catalunya amb Aragó, trobem el Restaurant Ca la Guaria, ubicat al mig de la vila.  Es tracta d'una antiga casa de pedra, totalment reformada, on Anna López tira endavant un interessant projecte gastronòmic.



El restaurant és un negoci familiar de llarga tradició. Abans de la Guerra Civil, l'àvia de la casa desenvolupava l' activitat de cafeteria. La gent deia "anem a prendre cafè a Ca la Guaria". Aquesta activitat es va deixar de desenvolupar quan es va inaugurar el local Lo Centro als anys de la guerra.

Al Restaurant Ca la Guaria hom pot degustar el bo i millor de la cuina d'interior, amb la carn i l'aviram com a principals protagonistes de la carta. La perdiu és l'especialitat de la casa, ja que la família que regenta l'establiment gestiona un vedat de caça i disposa d'una granja de reproducció i cria de perdius, bàsicament destinada a la repoblació de vedats. Una part de la producció d'aquesta preuada au fa cap a les cassoles de Ca la Guaria.



Al restaurant potencien els productes de la terra, amb una selecció de carns ecològiques, verdures i llegums d'hort propi; melmelades naturals, una gran carta de vins i caves, on predominen els de la DO Terra Alta. L'oli és de collita pròpia i DOP Terra Alta.

 El restaurant va obrir les seues portes ara fa quatre anys i des d'aleshores participa amb entusiasme a les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta. En aquest període de temps, Ca la Guaria s'ha fet una reputació en el panorama gastronòmic terraltí, ja que a banda de la perdiu excel·leix en altres especialitats com ara la guatlla o les galtes de vedella estofades.

A la fotografia,  Anna López i Josep M. Peris, propietaris de Ca la Guaria.



Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder