divendres, 26 de setembre del 2014

La Casa Ecològica, molt més que un restaurant a la Fatarella

Al municipi de la Fatarella trobem l'edifici conegut amb el nom de la Casa Ecològica. Les seues instal·lacions són un referent de l'arquitectura sostenible, i entre altres instal·lacions acullen un restaurant, un hostal i un alberg.  Aquest equipament pretén ser un homenatge a l'arquitectura ancestral de la pedra en sec, molt característica del paisatge rural de la Fatarella. Es tracta d'una arquitectura que es basa en l'aprofitament màxim dels recursos naturals que es troben al territori. Així, la pedra, la fusta i la llum són els elements protagonistes d'uns espais, els de la Casa Ecològica de la Fatarella,  pensats i ideats per acollir qualsevol iniciativa artística i cultural.

El restaurant de la Casa Ecològica ofereix la gastronomia autèntica, pròpia de la Fatarella i de la Terra Alta, amb plats típics com ara la truita amb suc, l'amanida de ganyims, el romesco i la sardina amb suc. La qualitat dels productes elaborats artesanalment, com poden ser els embotits i la rebosteria de la Fatarella es reflecteix en l'elaboració dels plats de la casa. A la  carta  també hi ha un ampli assortit de cuina catalana tradicional, que s'acompanya perfectament amb els personals vins procedents de la terra, amb denominació Terra Alta. 

Els dies feiners (dilluns a divendres), aquest restaurant, amb capacitat per a 65 persones,  ofereix també menú diari. Durant el cap de setmana, hom pot gaudir de la carta de la casa i durant les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, fins al 26 d'octubre, d'un menú especial a un preu de 26 euros.

Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder