diumenge, 21 de setembre del 2014

La Venta del Romé (Horta de Sant Joan), la cuina de la terra


Horta de Sant Joan és la població amb una àmplia oferta de restaurants i cases de menjar. La tradició turística del municipi fa que sigui un dels punts forts de la comarca en oferta de serveis de restauració, d'allotjament i d'activitats de turisme actiu.
 
Un dels establiments més singulars que hi ha a la població dels Ports és la Venta del Romé, ubicada a peu de la carretera que comunica la vila amb Tortosa i Vall-de-roures, davant mateix de la benzinera. És un restaurant tradicional i ben conegut, ja que la seua situació el fa especialment indicat  per fer una aturada, per descansar una estoneta i per gaudir d'un bon àpat amb la companyia de la família o de les amistats..

Enrique Andrés i M. Carme Sebastià regenten aquesta venta, en els fogons de la qual es conserven les essències de la cuina tradicional de la contrada, arrelada a la terra i al país. El secret està en el producte que utilitzen per confegir la carta: productes casolans, de tota la vida, de proximitat. A la Venta del Romé es treballa principalment la carn del terreny, principalment el corder, però també ens ofereixen plats d'ànec, llengua de bou o galta de vedella.

La carta de la Venta del Romé va variant al ritme que varien les estacions de l'any. Ara, quan s'atansa la tardor, prenen protagonisme els bolets, cada cop més preuats i consumits pels paladars més exigents.

La Venta del Romé, uns clàssic de la Terra Alta compromès amb les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta.

Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder