dijous, 18 de setembre del 2014

Prat de Comte acull l'acte inaugural de les VI Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta

El Centre d'Informació del Parc Natural dels Ports, a Prat de Comte, ha acollit aquesta tarda l'acte inaugural de les VI Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, presidit pel president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, i per Joan Josep Malràs, alcalde de Prat de Comte.

L'acte de presentació de les VI Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta ha aplegat una bona representació dels restauradors de la comarca, del sector de l'hoteleria i del turisme rural; de les denominacions d'origen del vi de l'oli de la comarca, i de les carnisseries i productors de carn de corder, veritables protagonistes d'aquestes jornades que tindran lloc entre  el 19 de setembre i el 26 d’octubre de 2014.

La presentació oficial de les Jornades ha comptat amb els parlaments de Teresa Lluís i Loreto Meix, autores del llibre La Cuina de la Terra Alta, les quals han basat la seua conferència a caracteritzar la cuina tradicional de la Terra Alta i a fer un repàs històric a l'evolució del sector de la restauració de la comarca.

A les jornades hi participen 21 restaurants (dos més que l'any passat) dels 12 pobles de la comarca de la Terra Alta, que oferiran a partir de demà menús gastronòmics a base de corder, vi, oli i dolços típics de la comarca. També s'hi han afegit 16 establiments d'allotjament, que oferiran descomptes del 10% en el preu de les estades dels clients que acreditin haver consumit un menú del corder, i, per primer cop, 8 carnisseries.

El president comarcal, Carles Luz, ha destacat d'aquesta sexta edició de les Jornades la consolidació d'aquesta activitat i el fet que enguany s'han implicat en l'organització els pastors i els carnissers terraltins, que produeixen i comercialitzen el corder que es podrà degustar.

L'organització d'aquesta activitat va a càrrec del Consell Comarcal de la Terra Alta, l'Associació d'Hostaleria i de Turisme Rural de la comarca, les denominacions d'origen del vi i l'oli de la Terra Alta, i el Grup de Sanejament Ramader d’Oví i Cabrum de la Terra Alta.

Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder